PvdA Nissewaard blijft achter wens Oudenhoorn staan

Vanwege het feit dat de bevolking van Oudenhoorn zich zorgen maakt of de door hen zo gewenste overgang van de gemeente Nissewaard naar Hellevoetsluis wel doorgang zal vinden heeft de Partij van de Arbeid Nissewaard en Hellevoetsluis een brief bezorgd bij de bewoners, waarin zij nogmaals bevestigen voor de grenscorrectie te zijn.

Zij doen dit in reactie op de uitgesproken angst van De Hoornse Hoofden dat het financiële aspect een belangrijkere rol speelt voor de gemeente Nissewaard dan de belangen van de inwoners. Daarnaast staat de behandeling van het onderzoek naar een mogelijke grenscorrectie op de agenda van de gemeenteraadscommissie in juni.

Voor de verkiezingen van november 2014 hebben de afdelingen van de PvdA Nissewaard en Hellevoetsluis zich al uitgesproken om de wens (van maar liefst 93% van de bevolking) ten aanzien van de grenscorrectie te honoreren. “Wij hebben in Oudenhoorn deur aan deur campagne gevoerd met de boodschap dat wij de wens van de bewoners respecteren en dus voor een grenscorrectie zijn. Mede daardoor hebben veel inwoners van Oudenhoorn tijdens de verkiezingen hun stem uitgebracht op de PvdA. Wij zullen dit vertrouwen waarmaken”, aldus fractievoorzitter van de PvdA Nissewaard Wouter Struijk.

De kersverse fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Nissewaard heeft eerder al op de eerste raadsvergadering van 2 januari 2015 duidelijkheid gevraagd over het lot van Oudenhoorn. Tijdens de verkiezingen heeft een meerderheid van de politieke partijen de belofte gedaan dat Oudenhoorn na de verkiezingen via een grenscorrectie aan de gemeente Hellevoetsluis zal worden toegevoegd.

Helaas heeft een meerderheid van de gemeenteraad de motie van de PvdA, die opriep direct over te gaan tot een grenscorrectie, verworpen. Vervolgens heeft de meerderheid van de raad besloten nader onderzoek te doen naar een mogelijke grenscorrectie.

Volgens de PvdA kunnen de coalitiepartijen ONS, VVD en CDA in de gemeente Nissewaard niet om de wens van de meerderheid van de bewoners van Oudenhoorn heen. Hoe de conclusie van het onderzoek ook mag luiden, de PvdA zal zich tijdens de aanstaande behandelingen in commissie (16 juni) en raad (1 juli) inzetten om de grenscorrectie, in lijn met de wens van de bewoners, mogelijk te maken. Wij hopen dat de andere partijen dit ook zullen doen!

De komende twee maanden zijn essentieel omdat de raadscommissie en de raad van Nissewaard zich dan hierover zullen buigen en, naar het zich laat aanzien, op 1 juli tot een besluit zal komen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op