PvdA Nissewaard blij met gesprekken over werkwijze Voorne-Putten Werkt

Op vrijdag 12 oktober brachten raadsleden een bezoek aan Voorne-Putten Werkt. Eerder dit jaar kwam Voorne-Putten Werkt in opspraak door het gebruik van de vingerscan. Dit is een vorm van aanwezigheidsregistratie door middel van het opslaan van biometrische gegevens.

Daarnaast werden ook veel klachten kenbaar gemaakt over de vormgeving van de trajecten en de manier waarop medewerkers omgaan met de bijstandsgerechtigden die een traject volgen. Tijdens het bezoek kregen de aanwezige raadsleden te horen dat er hard gewerkt wordt aan de juiste vormgeving van het bedrijf en de trajecten.

Thérèse van Wassenaar, raadslid van PvdA Nissewaard, is zelf werkzaam geweest bij Voorne-Putten Werkt als werkzoekende. Ze heeft voornamelijk positieve ervaringen met het bedrijf maar erkent dat er ook wel eens fouten gemaakt worden. “Bij elk bedrijf gaan dingen verkeerd. Zeker wanneer het een bedrijf in ontwikkeling is, zoals Voorne-Putten Werkt.

Het is een kwestie van zoeken naar de juiste werkwijze en in mijn ervaring staan de medewerkers van Voorne-Putten Werkt zeker open voor feedback hierover.” De PvdA Nissewaard neemt de klachten dan ook serieus en heeft er bij het college op aangedrongen het gesprek aan te gaan met de betrokkenen en veranderingen aan te brengen waar dit nodig is.

De PvdA heeft de afgelopen periode regelmatig gevraagd om klachten over Voorne-Putten Werkt altijd te melden bij Voorne-Putten Werkt of de gemeente. Zij begrijpt echter ook de terughoudendheid die sommige mensen ervaren om dit te doen.

Het Ombudsteam van de PvdA Nissewaard kan in deze gevallen helpen door te bemiddelen. Contact opnemen met het Ombudsteam kan door een mail te sturen naar ombudsteam@pvda-nissewaard.nl of te bellen met 06-38720285.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

5
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
WillemAxorDirk Jan Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dirk Jan
Gast
Dirk Jan

Wat is hier echt aan de hand? 3 insprekers op 6 sept geven aan in de commissie vergadering, dat het goed mis is bij VPW en of de raadsleden even wakker willen worden! Het FNV spreekt van een vorm van dwang arbeid, waarbij de nieuwe werknemer geen rechten heeft wel plichten. Sterker nog de gemeente presteert zwaar onder de maat een trajectplan zonder plan van een persoonlijk aanpak, enz. Een burger geeft aan dat hij persoonlijk een onderzoek heeft ingesteld. Sterker nog hij geeft aan dat er nog veel meer mis is, dan het scan systeem alleen, wat ten onrechte… Lees verder »

Willem
Gast
Willem

De mensen die hun hele werkzame leven al belasting betalen participeren genoeg naar de maatschappij, daar mag best wat tegenover staan. Moet welliswaar op een correcte manier gebeuren, dusngeen vingerscan, maar gewoon een prikklok. Dat is heel normaal in de werk wereld.
En wat moet je verwachten van een onderzoek dat door een burger is gedaan ? Daar kan je niks mee, waarschijnlijk een ” wij van wc eend ” onderzoek. En laat de FNV maar schreeuwen, van dat cluppie is niets meer ( en terecht ) over.

Dirk Jan
Gast
Dirk Jan

Willem ik wist dat je als eerste zou reageren na mij ; n.a.v. wat jouw en je vrouw is overkomen in het verleden. Echter een prikklok werkt niet want er zijn ……arbeiders die over moeten werken en dan zit jouw prikklok achter een gesloten voordeur en men wilde geen eerlijker en duurder systeem aanschaffen voor deze groep arbeiders.

Willem
Gast
Willem

Als je prikklok hebt moet er ten alle tijde een leidinggevende aanwezig zijn, of personeel moet een sleutel van devruimte hebben waar dat ding hangt. En hou nou op over arbeiders e.d. er lopen er bij die nog nooit een slag gewerkt hebben in hun leven. Ik mag en zal geen namen noemen maar zo is het wel. Ik ben 55 en heb op dit moment 40 jaar en 5 maanden gewerkt waarvan 20 jaar als zelfstandige ( dank zij de FNV ) 60 uur per week in de bouw, 5.30 uur weg en 18.00 weer thuis en vaak ook… Lees verder »

Axor
Gast
Axor

Oke dan vraag ik me af gaat t alleen km de mensen die voor hun uitmering werken of ook voor de voormalige werknemers van de welplaat

Top