PvdA Nissewaard blij met aanvullende toeslag voor werkzoekenden

Uitkeringsgerechtigden uit de gemeente Nissewaard die langer dan een half jaar een werk-leertraject volgen krijgen met ingang van 2019 recht op de aanvullende toeslag voor minima. Voor de PvdA Nissewaard reden voor blijdschap!

De aanvulling op de IMT was tot voor kort alleen beschikbaar voor uitkeringsgerechtigden die een vrijstelling hebben van de sollicitatieplicht of minima die minimaal 6 maanden per jaar betaald werk verricht hebben.

“Onterecht”’, vindt PvdA raadslid Thérèse van Wassenaar. “Mensen die werken in een traject maken extra kosten om dit te kunnen doen, net als reguliere werknemers. Zij krijgen echter een stuk minder vergoeding voor de werkzaamheden die zij verrichten waardoor die extra kosten vaak een onwelkome financiële belasting vormen. Bovendien zetten zij zich aantoonbaar in om een betaalde baan te vinden. Dat mag best een beetje extra beloond worden.”

Het Team Armoedebestrijding gaf de PvdA Nissewaard de aanvulling op de toeslag daarom als één van de belangrijkste speerpunten mee bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Het recht op de aanvullende toeslag voor werkzoekenden zal achteraf bepaald worden. Rechthebbenden dienen hierbij te voldoen aan alle geldende voorwaarden. De aanvullende toeslag over het jaar 2018 zal in februari 2019 uitbetaald worden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top