PvdA: “Eerlijk werk verdient een eerlijke prijs”

0

Thuiszorgorganisatie TSN, aanbieder van huishoudelijke hulp, wordt komende week failliet verklaard. In Nissewaard ontvangen meer dan 200 cliënten huishoudelijke hulp van TSN. Door het faillissement van TSN kunnen er problemen ontstaan voor hen. Houden zij de komende tijd hun hulp en zien zij nog hun eigen vertrouwde hulp?

De PvdA Nissewaard maakt zich zorgen over de voortgang van huishoudelijke hulp aan deze cliënten. Overnames door andere aanbieders kosten tijd en overleg. Aanbieder Buurtzorg zag al af van overname van TSN in Nissewaard omdat gemeente Nissewaard volgens Buurtzorg te weinig betaalt voor huishoudelijke hulp.

Ook de werkgelegenheid van de medewerkers van TSN is een belangrijk onderwerp bij de overname van de werkzaamheden van TSN.

De PvdA Nissewaard wil verder van het college van B en W van de gemeente Nissewaard weten of zij de code voor Verantwoordelijk Marktgedrag Thuisondersteuning onderschrijft. Hierin worden gedragsregels beschreven die gemeenten en zorgaanbieders met elkaar afspreken.

Gemeenten zijn dan bijvoorbeeld verplicht om een minimale prijs per uur te betalen voor huishoudelijke hulp, zodat er een gezondere situatie ontstaat voor thuiszorgorganisaties en hun werknemers. “Eerlijk werk van de thuishulpmedewerkers verdient een eerlijke prijs”, aldus PvdA-raadslid Dorothé Kieboom.

Namens de fractie van de PvdA heeft Kieboom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W van de gemeente Nissewaard.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op