Presentatie nieuwe generatie duurzame voertuigen Dierenbescherming

0

De Dierenbescherming presenteerde op donderdag 22 oktober aan de Markenburgweg 1 in Spijkenisse een nieuwe generatie duurzame voertuigen voor het transport van huisdieren. Het ging om zeven zogeheten Animal Rescue Vehicles voor vervoer van grote groepen dieren en om dertig elektrische Dierentransporters voor ritten met dieren zonder medische spoed.

Dit project ‘duurzaam diervervoer’ is mogelijk gemaakt door een extra schenking van de Nationale Postcode Loterij aan de Dierenbescherming van bijna 2,7 miljoen euro. De speciaal ontwikkelde en ingerichte Animal Rescue Vehicles (ARV) zijn bedoeld voor situaties waarbij grote groepen dieren tegelijk vervoerd moeten worden. Dergelijke voertuigen bestonden niet in Nederland.

Het duurzame karakter komt onder meer tot uiting in het feit dat vele ritten met kleinere voertuigen worden bespaard door inzet van één ARV. De elektrisch aangedreven Dierentransporters zijn volledig milieu- en klimaatneutraal. Alle benodigde stroom komt van zonnepanelen op locaties van de Dierenbescherming en op het dak van de auto.

Bron: Roel van Deursen

Volg en like Nissewaard Actueel op Facebook.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar