Praat 11 mei ook mee over een duurzaam Voorne-Putten

De gemeenten Brielle, Nissewaard, Westvoorne en Hellevoetsluis hebben de gezamenlijke ambitie om in 2040 duurzaam te zijn. Dit betekent dat we geen fossiele brandstoffen zoals aardgas en benzine meer gebruiken en overstappen naar duurzame energie uit wind, zon, bodem en biomassa.

Daarnaast willen we zorgvuldig omgaan met de grondstoffen die we hebben en deze zoveel mogelijk opnieuw gebruiken. Dit sluit aan bij de nationale en internationale afspraken om de negatieve effecten van klimaatverandering tegen te gaan.

De gemeenten willen graag met bewoners in gesprek over de mogelijkheden van verduurzaming van Voorne-Putten. Op donderdagavond 11 mei vindt daarvoor een inloopbijeenkomst plaats in het Brestheater in Brielle.

Inloopbijeenkomst
Verduurzaming heeft grote gevolgen voor iedereen en biedt tegelijkertijd volop kansen voor de leefbaarheid, gezondheid en werkgelegenheid op Voorne-Putten. De gemeenten willen hier graag met bewoners over praten. Samenwerking tussen bewoners, bedrijven, instellingen en overheden is hard nodig voor een duurzame samenleving.

Namens de gezamenlijke gemeenten nodigen wij u graag uit voor een informatieavond over dit onderwerp. We praten u dan bij over het traject van de ‘Routekaart 2040’ dat we zijn gestart en wat dit voor u gaat betekenen.

Wij willen onze ideeën en wensen met u delen en horen ook graag uw inbreng om onze regio stevig op weg te helpen naar een duurzame toekomst. Hoe denkt u over deze opgave? Wat vind u hierbij belangrijk voor Voorne-Putten? Hoe kunt u bijdragen aan de verduurzaming?

U bent daarvoor van harte welkom op donderdag 11 mei tussen 19:00 en 21:00 uur in het Brestheater, Gooteplein 1, 3232 DA Brielle. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Bernoster van bureau Over Morgen: coen.bernoster@overmorgen.nl.

Hoe verder?
Met belangrijke stakeholders uit het lokale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en andere overheden werken we aan een routekaart om te komen tot een duurzaam Voorne-Putten in 2040. Gezamenlijk wordt bepaald welke doelstellingen we kiezen en kijken we wat ieder van ons kan doen om Voorne-Putten in 2040 duurzaam te maken.

Ook spreken we af wat we op de korte termijn (2021) gaan doen, wat we voorbereiden voor de nabije toekomst (2030) en hoe het geheel er over 23 jaar uit ziet (2040).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op