Pluim van de Arbeid voor Oudenhoorn

Dorpshuis De Nieuwe Meent ontving een pluim, een cheque van € 250, uit handen van Wouter Struijk, voorzitter van de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Nissewaard. De stichting kreeg deze prijs, omdat zij de afgelopen zich in het bijzonder inzet voor het behoud van de basisschool De Hoorn.

Door het organiseren van binnen- en buitenschoolse activiteiten blijft deze kleine school aantrekkelijk. Allerlei activiteiten vinden plaats zoals Hof van Hoorn (schooltuintjes), koken, sporten (introctielessen, freerunnen en kickboksen) en knutselen.

De belangstelling daarvoor is groot, soms overweldigend. Het mes snijdt dus aan twee kanten: kinderen vinden het leuke activiteiten, de school blijft attractief waardoor opheffing ontlopen wordt.

Wouter Struijk overhandigde bij een zelfgemaakte raceauto op het schoolplein de prijs aan Hans Hijgemann, voorzitter van de Nieuwe Meent. Het oude, saaie schoolplein heeft onlangs een metamorfose ondergaan.

Op initiatief en verzoek van groep 8 hebben de ouderraad en de stichting het plein omgetoverd tot een groene, avontuurlijke en natuurlijke speelplaats. Wouter Struijk sprak zijn bewondering uit voor het vrijwilligerswerk dat ouders en stichtingsbestuur hebben verzet.

De “Pluim van de Arbeid” is een initiatief van de PvdA-fractie. Van hun raadsvergoedingen geven zij een deel aan nieuwe en aansprekende initiatieven binnen de gemeente.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op