Pepernotenmarkt in Brielle

Zondag 19 november is het weer zo ver! Noteer alvast in uw agenda: Intocht Sinterklaas, receptie en pepernotenmarkt in Brielle. Ook dit jaar zullen Sint en Pieten de stoomboot weer even inruilen voor het geuzenschip. De intocht in Brielle is niet alleen voor alle kinderen een feest; het mogen gebruiken van het Geuzenschip in Brielle is voor Sinterklaas ook een feestje.

De Sint komt rond 12.30 uur aan op het Maarland Nz. Vanaf 12.00 uur zullen op de kade al de nodige Sinterklaasliedjes ten gehore gebracht worden (meezingen mag!) De Sint heeft uiteraard de pakjespieten, strooigoedpieten, verlanglijstjespieten en muziekpieten ook meegenomen uit Spanje.

Na een welkomstwoord door onze burgemeester, gaan Sint en Pieten , de Pietenband en Libertatis in optocht door de stad. De route is als volgt: Vanaf het Maarland richting de Voorstraat, Markt, Nobelstraat, terug door de Nobelstraat, Varkensstraat, Turfkade, Vischstraat. De optocht eindigt op de Markt.

Van 15.00 – 16.30 uur wordt de receptie gehouden in de hal van het stadhuis op de Markt. Kinderen kunnen hier een bezoekje brengen aan de Sint, tekeningen afgeven aan Sinterklaas of Piet en hun verlanglijstje inleveren. Deze zondag zijn uiteraard ook de winkels en horeca geopend, zodat de Pieten alvast op zoek kunnen naar de cadeautjes die op de verlanglijstjes staan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top