Passie voor Bach

Vrijdagavond 24 maart vindt in de Dorpskerk in Spijkenisse ‘Passie voor Bach’ plaats. Veel mensen bezoeken in deze tijd de Matteuspassion van Bach. Een prachtige klassieker waar iedereen wel een stukje van ‘mee kan hummen’.

Maar wat weten we eigenlijk van de beweegredenen van Bach om dit te schrijven. Wat wilde hij bereiken en waarom deed hij dat zoals hij deed? Hoe komt het dat we meehuilen met ‘O lamm Gottes unschuldig’ (o lam van God onschuldig) en dat we op de punt van onze stoel gaan zitten bij de vraag ‘bin ich’s?’ (ben ik het?).

Wat doet die wonderlijke Bach toch, dat wij nu nog altijd geraakt worden door zijn in 1727 gecomponeerde passie? We krijgen informatie van Bach-deskundige Ellen van der Sar, luisteren naar stukken uit verschillende uitvoeringen van Bachs Matteuspassion en gaan na de pauze zelf ook zingen.

Deze derde avond in de reeks ‘Muziek beleven’ begint om 20.00 uur, in de Dorpskerk in Spijkenisse. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte ter dekking van de onkosten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op