Parkeren wordt duurder

Vanaf 1 mei gelden nieuwe parkeertarieven in het centrum van Spijkenisse. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende tarieven. Alle overige tarieven zijn vanaf 1 mei te vinden op de website van de gemeente Spijkenisse www.spijkenisse.nl/parkeren. De parkeergarages kosten € 1,70 per uur. Het instaptarief is € 1,00, waarna per 3,5 minuut wordt afgerekend. Na twee uur parkeren wordt het tarief € 0,85 per uur. Deze tarieven gelden voor alle parkeergarages. Na 18.30 uur (behalve op koopavonden) is het in de Boekenberggarage en de Theatergarage mogelijk om tot de volgende ochtend 07.00 uur te parkeren voor € 1,70. Deze garages zijn namelijk 24 uur per dag geopend. De overige parkeergarages sluiten om 22.00 uur. Op koopzondag zijn deze van 11.30 uur tot 17.30 uur geopend.

Het is mogelijk een parkeerabonnement aan te schaffen voor in de parkeergarages. Voor twee dagen in de week kost dit € 334,70 per jaar, voor vijf dagen € 836,80 per jaar. Op de website staan de tarieven voor de overige dagen. Op straat parkeren kost in de centrumkern € 2,55 per uur. Er kan aan de betaalautomaat betaald worden, maar ook mobiel per minuut. Op de website staan alle aanbieders vermeld die in Spijkenisse actief zijn met mobiel parkeren. Er geldt een maximale tijd van twee uur. Een dagkaart in de centrumkern voor het parkeren op straat kost € 12,50.

In de centrumschil (Centrum Noord, Centrum Zuid, Centrum Oost en Gildenwijk) kost het parkeren op straat € 1,70 per uur. Hier geldt geen maximale tijd en betaalt men na twee uur € 0,85 per uur. Er zijn drie parkeerterreinen waar het ook mogelijk is lang te parkeren: van Houtenstraat, Breestraat en de Vredehofstraat. Voor deze terreinen kan ook een dagkaart gekocht worden voor € 6,80 of er kan een parkeervergunning voor aangeschaft worden. Een parkeervergunning voor lang parkeren kost voor twee dagen € 233,15 per jaar en voor 6 dagen kost deze € 669,45 per jaar. Kijk op de website voor de tarieven voor overige dagen.

Voor bewoners is de vergunning voor het parkeren op straat gratis. Een dagkaart voor bezoekers van bewoners kost € 2,85 per kaart. Een 2-uur bezoekerskaart voor bewoners kost € 0,85 per kaart. Er kan per jaar voor maximaal € 250 aan bezoekerskaarten worden aangeschaft.
Een bedrijfsvergunning voor het hele vergunningengebied (centrumkern en centrumschil) kost € 781,00 per jaar. Het is ook mogelijk deze per maand of per kwartaal aan te schaffen.

Het afschaffen van het invoeren van het kenteken bij de betaalautomaten voor het parkeren gebeurt later in het jaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top