Overlast windmolens buiten proporties

De VVD-fracties van Rotterdam en Nissewaard begrijpen de boosheid van inwoners van Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal over windmolens langs het Hartelkanaal. Dat laten de VVD-raadsleden Jan-Willem Verheij (Rotterdam) en Igor Bal (Nissewaard) weten naar aanleiding van een vorige week georganiseerde inspraakavond.

“Wij nemen de verhalen van de bewoners serieus en hebben daarom vragen gesteld. Zo geven bewoners aan dat zij gehinderd worden door het constante beeld van draaiende wieken en ook is er vrees voor de effecten van fijnstof. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote slagschaduwen,” laten de raadsleden weten.

Tijdens de inspraakavond wonden bewoners van Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal er geen doekjes om: de windturbines moeten weggehaald worden. Ook de VVD-raadsleden Verheij en Bal zien de windmolens het liefst verdwijnen, maar realiseren zich tegelijkertijd dat dat een lastige opgave wordt.

“De Raad van State heeft namelijk bepaald dat de gevolgde procedure weliswaar onjuist is geweest en dat de vergunning vernietigd moet worden, maar dat de windturbines wel kunnen blijven staan. Daarom willen wij dat er in ieder geval alles aan gedaan wordt om de overlast terug te dringen.

Welke stappen neemt de Rotterdamse wethouder Langenberg om inwoners van Geervliet en Heenvliet hun woongenot terug te geven? Ook vragen wij aan de wethouder om te verkennen of twee molens verplaatst kunnen worden. Dit om af te rekenen met de ergste overlast. Is hier planschadebudget voor?”

Momenteel loopt ook de procedure voor de plaatsing van nieuwe windturbines. Volgens de provincie Zuid-Holland moet de gemeente Rotterdam tien windturbines plaatsen. De mogelijke locaties zijn inmiddels door het college beoordeeld.

“Wij willen graag weten welke criteria het Rotterdams college heeft gebruikt om te beoordelen of locaties wel of niet geschikt zijn voor de plaatsing van een windturbine. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat een situatie zoals nu in Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal niet nóg een keer voorkomt.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op