Overhandiging ‘Silverfit’ aan bewoners de Es

0

Op woensdag 6 december werd in De Es, Hürhtstraat 1 te Spijkenisse om 14.00 uur, bij de start van de bingo in de Brasserie van De Es, de Silverfit feestelijk overhandigd door de Stichting Vrienden van De Es aan de bewoners van De Es.

De Rotary Spijkenisse organiseerde in mei dit jaar een tapas en quiz avond in De Es en doneerde de netto opbrengst, een bedrag van € 3.000.—, aan de Stichting Vrienden van De Es voor de aanschaf van de Silverfit.

De Silverfit is een computerprogramma met beelden en geluiden, dat men kan gebruiken bij bijv. de hometrainer, zodat men het idee heeft door een bepaald gebied te bewegen. De SilverFit Alois is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Doel is om een belevingsmoment te creëren om zo de kwaliteit van leven te verbeteren.

De SilverFit stimuleert lichaamsbeweging, cognitieve uitdaging, en sociaal contact. Het systeem kan foto’s en ander materiaal gebruiken uit het leven van de gebruiker. De diverse activiteiten kunnen in verschillende stadia van dementie worden ingezet. De SilverFit Alois kan worden gebruikt in een groep, maar juist ook in een meer intieme setting met vrienden en familie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Volg en like Nissewaard Actueel op Facebook.