Opvang De Boeg krijgt toch 24-uurs opvang

Opvang De Boeg in Spijkenisse blijft in 2015 een 24-uurs opvang. Dit heeft het college van B&W besloten. Ook komen er 4 plaatsen bij, waarmee het aantal opvangplaatsen op 24 uitkomt.

Opvang De Boeg is nu een 7 x 24 uurs opvangvoorziening. In 2013 hebben het College en de Raad besloten tot het bouwen van een nieuwe maatschappelijke opvang op dezelfde locatie als het huidige pand. Ook is toen besloten dat de nieuwe opvang een laagdrempelige nachtopvang zou worden. Spijkenisse krijgt als centrumgemeente als gevolg van bezuinigingen namelijk minder geld voor maatschappelijke opvang.

Om de nachtopvang nader in te kunnen vullen is de gemeente in overleg getreden met de buurtbewoners van De Boeg en met het Leger des Heils. Omdat het kostenverschil tussen de beoogde nachtopvang en een 24-uurs opvang zo klein is, heeft het college besloten voor 2015 de 24-uurs opvang te houden.

De gemeente houdt voortgangsgesprekken met de buurtbewoners van De Boeg over de bouw van het pand en de vorm van opvang en zorg die aan de bewoners van De Boeg geboden zal gaan worden.

Bij 24-uurs opvang krijgen de bewoners van De Boeg begeleiding van het Leger des Heils en dagbesteding, bijvoorbeeld bij Spijkenisse Werkt!, maar ook bij De Boeg zelf. Dagbesteding voor de bewoners van De Boeg is cruciaal voor de ontwikkeling naar een zelfstandige woning. Ook kan snel gereageerd worden op hulpvragen. Daarnaast biedt 24-uurs opvang de bewoners onderdak in het weekend, tijdens feestdagen en bij ziekte.

De 24-uurs opvang is in ieder geval voor het jaar 2015. In dat jaar wordt onderzocht hoe het daarna verder moet. Het plan voor de nieuwe opvangvoorziening De Boeg ligt sinds 21 maart 2014 6 weken lang ter visie. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op