Oppassen voor gladheid en mist

0

Weggebruikers moeten vrijdagavond, vrijdagnacht en zaterdagochtend oppassen voor verraderlijke gladheid en mist. De temperatuur zakt op veel plaatsen onder het vriespunt en in opklaringen ontstaan mistbanken. Het KNMI zal hiervoor vanavond code geel afgeven.

Vrijdag overdag is op veel plaatsen neerslag gevallen. Het wegdek is daardoor nog nat. Dit vocht zal bevriezen met gladheid tot gevolg. Extra hindernis zijn mistbanken die volgens Weerplaza zullen ontstaan. Deze mistdruppels kunnen zich ook afzetten op het wegdek met extra gladheid tot gevolg. Al met al geen ideale omstandigheden onderweg. Rijkswaterstaat zal vanavond op uitgebreide schaal de strooiwagens weer op pad sturen.

Rijstijl aanpassen
De VID raadt automobilisten aan hun rijstijl aan de omstandigheden aan te passen. Op snelwegen valt de hinder door bevriezingsgladheid doorgaans mee, omdat de gladheid voorkomen kan worden door flink te strooien. Toch kunnen niet-gestrooide plekken alsnog bevriezen met verraderlijke gladheid tot gevolg. Bij mist is vooral snelheid minderen en voorspelbaar rijden erg belangrijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op