Opening Generatie Moestuin en Lobelia Buurtbieb

Op zaterdag 18 april jl. werd de Generatie Moestuin Noord om 11.30 uur feestelijk geopend door wethouder Jan-Willem Mijnans. Hij complimenteerde alle deelnemers met dit “Participatieproject met een hoofdletter P” en plantte als openingshandeling een gesponsorde boom in de door de kinderen geverfde band. Bovendien mocht hij namens de Gemeente Nissewaard de nieuwe vlaggenmast met vlag aanbieden.

Vervolgens werd de Lobelia Buurtbieb geopend door Marlies van Troost van De Boekenberg. Zij benadrukte dit unicum, want nergens in Nederland is er een vergelijkbaar project te vinden dat 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar is. De feestelijke opening vond plaats onder grote belangstelling van buurtbewoners, sponsors en de vele vrijwilligers die de afgelopen periode de generatiemoestuin zelf mogelijk hebben gemaakt.

Het doel van de generatiemoestuin is om zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden en bevolkingsgroepen met elkaar in contact te laten komen. Deze actie komt voor uit de Facebook-pagina “Spijkenissers, kom eens met een idee.”

Na afloop konden alle geïinteresseerden direct aan de slag met het planten in de diverse bakken, maar ook met allerlei activiteiten, zoals schminken, knutselen, workshops e.d. Vele aanwezigen genoten zichtbaar van het optreden van de Indische zanggroep, alle gezelligheid en het mooie weer.

Er waren diverse traktaties en aardigheden voor de bezoekers, gesponsord door AH ‘t Plateau, Banketbakkerij Smeets, Verhage ‘t Plateau en Zeepatelier Het Ambacht. De Generatie Moestuin Noord heeft een groot aantal sponsors bereid gevonden om dit mooie initiatief te steunen (in natura of door middel van een geldbedrag).

Zo sponsorden MaasDelta Spijkenisse en Wijers Slaapcomfort de tafels en banken en namen PV Verbouwingen en Heijmans de bestrating en alle steigerhout-delen voor hun rekening. Move On communicatie verzorgden alle communicatie en reclame, zoals het nieuwe logo, de website, social media, de flyers en de nieuwe vlag. Cameraman Roel van Deursen verzorgde een terugblik d.m.v. een videofilm.
Kijk voor de overige sponsors, de terugblik met film en foto’s en meer informatie op www.generatiemoestuin.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top