Opening Beeldentuin Ravesteyn

In de maand mei wordt ieder jaar in Heenvliet een beeldentuin georganiseerd door de Stichting Stede en Vrije Heerlykheit. Gedurende drie weken is er kunst van hoge kwaliteit te zien rondom de ruïne Ravesteyn op het gelijknamige landgoed.

Het doel van die expositie is kunst en cultuur op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen bij het publiek en te verkopen. Die verkoop heeft als doel het in stand houden en herstellen van de ruïne. De historische achtergrond van de ruïne is de aanleiding van de beeldentuin maar zeker niet meer het enige doel.

De ruïne wordt omringd door een slotgracht en het landgoed bestaat uit een Engelse landschapstuin, een formele tuin, een loofgang, een vijvertuin, paddenpoel, verschillende bospaden, schapenweiden en een sterrenbos. De kunstenaars worden ieder jaar geselecteerd door een commissie.

De leden van deze commissie zijn werkzaam op vrijwillige basis en worden bijgestaan door een veertigtal vrijwilligers. In 2012, 2013 en 2014 ontvingen wij tussen de 3500 à 4000 bezoekers.

Beeldentuin Ravesteyn wordt gehouden van 9 mei t/m 31 mei 2015. De tuin is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur. Tweede pinksterdag is de tuin gesloten. Voor groepen kan de tuin op andere dagen op afspraak worden opengesteld. U vindt hierover meer informatie bij arrangementen en boekingen.

Toegangsprijzen
Volwassen: € 5,- (voor 2 personen met catalogus 12,50 euro anders catalogus 3,50 euro)
Kinderen t/m 12 jaar: € 1,-
Donateur alleenstaande: € 15,- (geeft recht op toegang op alle dagen dat de tuin is opengesteld)
Donateur gezin: € 35,- (geeft recht op toegang op alle dagen dat de tuin is opengesteld)
Groepskorting: 20– 50 personen: € 0,50 korting
Meer dan 50 personen :€ 1,00 korting

Bezoekadres
Korte Welleweg 1
3218 AZ Heenvliet.

Bron: Roel van Deursen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op