Open dag brandweer Spijkenisse

De Brandweer Rotterdam-Rijnmond, post Spijkenisse houdt op 27 april een Open Dag rond de brandweerkazerne aan de Schenkelweg 90. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen achter de schermen van de fascinerende wereld van de brandweer. Al het materiaal kan bezichtigd worden en de brandweermannen verzorgen verschillende spectaculaire demonstraties. Speciaal voor kinderen zijn er allerlei leuke en spannende spelletjes te doen.

De open dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Er worden de gehele dag allerlei verschillende demonstraties gegeven. Via het Twitter account van de brandweerpost Spijkenisse kunt u de laatste informatie lezen (@VRR_Spijkenisse).

Bezoekers kunnen een rondleiding door de brandweerkazerne krijgen, rondje meerijden met de brandweerauto en nog veel meer. Ook kunnen bezoekers aan den lijve ondervinden hoe het is om de weg te vinden in een ruimte die vol staat met rook. Voor de verschillende kinderactiviteiten tijdens de open dag wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd. De kinderen krijgen hiervoor een strippenkaart waarmee ze aan alle attracties kunnen meedoen. De hele opbrengst van de Open Dag gaat naar de Stichting Roparun.

Jeugdbrandweerleden gevraagd
Ook de groep Jeugdbrandweer zoekt nieuwe leden. Tijdens de Open Dag zijn er jeugdleiders en jeugdbrandweerleden aanwezig waarmee je kennis kunt maken. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen zich opgeven voor de Jeugdbrandweer.

Brandweer Rotterdam-Rijnmond, post Spijkenisse doet mee aan Roparun
Stichting Roparun organiseert sinds 1992 jaarlijks de langste non-stop estafetteloop ter wereld van Parijs naar Rotterdam en van Hamburg naar Rotterdam ten behoeve van mensen met kanker. De brandweerpost Spijkenisse doet dit jaar voor de negende keer mee aan de Roparun en draagt zo, door middel van een sportieve prestatie, een extra steentje bij aan de samenleving. Vorig jaar deden aan de estafette in totaal 325 teams mee, die meer dan 5,7 miljoen Euro hebben binnengehaald.

Het verschil tussen de stichting Roparun en andere charitatieve instellingen is dat de opbrengst van de Roparun geheel en onverkort ten goede komt aan voorzieningen die het leven van kankerpatiënten dragelijker kunnen maken. Het geld dat de deelnemende teams jaarlijks bijeenbrengen wordt dan ook niet besteed aan wetenschappelijk onderzoek, maar komt direct ten goede aan het verbeteren van de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten. Het motto van de Roparun is: “trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.” De afgelopen jaren heeft de stichting al meer dan 14 miljoen euro bijeengebracht.

Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met Robbert Heinecke, bevelvoerder vrijwillig gedeelte brandweer Spijkenisse, tel. 06-22603733.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top