Open dag bakkerij Voskamp

Voskamp, de meesterbakker van en voor Spijkenisse en omgeving, hield op zaterdagmiddag 12 oktober 2013 een Open Dag. Een lange rij met belangstellenden uit de wijde omgeving wachten geduldig tot zij naar binnen konden en het weer werkte gelukkig mee. De belangstelling was overweldigend, maar het geduld werd ruimschoots beloond. De gasten werden bij binnenkomst een plattegrond overhandigd en de kinderen kregen een fraaie bakkersmuts op.

Demonstraties
Demonstraties waren er onder andere van het bakken van oliebollen, het maken van tompoezen, marsepeinen figuren, (kerst)stollen, speculaas, met amandelspijs gevulde banketstaven en het nieuwe exclusieve Speltbrood. Dit “Meesterspelt” is voor mensen met een tarwe allergie een uitstekende vervanging. Maar ook zonder allergie is het genieten van dit smaakvolle brood dat van het zuivere en hoogwaardige speltgraan is gemaakt.

Kinderen
Voor de kinderen was deze dag een geweldige beleving. Naast een springkussen was er ook een clown die leuke ballonnen maakte. Vooral ‘het zwaard ‘ was veelvuldig te zien. Verder konden ze geschminkt worden tot een poes, tijger, konijn of een ander figuur en zelf vlechtbroodjes maken. Het lijkt veel op boetseren, maar is natuurlijk veel leuker. Nadat het gebakken is, kan je je eigen gemaakte brood opeten!

Verder is het geweldig om een gebakje te krijgen met je eigen naam erop. Al zijn er voor de bakker(s) wel wat lastige namen bij.

Bron:peterheine

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op