Open brief aan mw. Burgemeester Mirjam Salet

Geachte burgemeester, beste Mirjam,

Wat een ontzettend goede actie van je, dat je, net nadat je jouw 25-jarige jubileum als burgemeester hebt gevierd, nu eindelijk bent overgegaan tot handhaving. Het moet als een reuzenstap hebben aangevoeld om die levensgevaarlijk geplaatste borden van Forza! te laten verwijderen. En wat geweldig van je, dat je tegelijkertijd ook die enorm gezichtsbelemmerende borden van de VVD hebt meegenomen.

Het zal je vast flink hebben dwarsgezeten dat je de afgelopen 25 jaar niet aan dat strenge handhavingsbeleid bent toegekomen, ik zal een paar situaties nog even in je herinnering terugbrengen.

Zo was er in 2010 een lokale politieke partij(ONS) die een afbeelding van een eend op de (betaalde) posters van Sapph plakte. Ondanks dat de lokale verordening dit niet toestaat, vond jij het een ‘ludieke’ actie.

Het parkeren van een specifieke 2CV in de Stadhuisgarage gedurende een periode van +/- 2 jaar liet jij ook onbestraft. En op het parkeren van een caravan en 2CV op het Uitplein wanneer lokale politici, contact met inwoners maken, volgde niet eens een waarschuwing, laat staan een bekeuring.

Elkaars verkiezingsposters overplakken op de daarvoor aangewezen borden is volgens de lokale verordening niet toegestaan, maar heb jij ooit opdracht tot het verwijderen van die dubbele posters gegeven?

Misschien wel, maar het heeft in ieder geval niet geleid tot handhaving. Nu zou dat natuurlijk makkelijk opgelost kunnen worden door de politiek afdoende ruimte te bieden voor de posters, maar dat was, op vragen uit de raad, volgens jou geen prioriteit.

Dan als laatste voorbeeld met betrekking tot soortgelijke situaties waar jij niet op hebt gehandhaafd, de enorme badeend (ONS) die tijdens de Sinterklaasintocht 2017 in de vijver voor het theater lag. Is daar op gehandhaafd? Het antwoord is ‘neen’. Geen vermaning, geen bekeuring, niets.

Dus Mirjam, hoe blij ik ook ben met dat plotse herstel van de sterkte van jouw ruggengraat, heb ik toch wat moeite met het meten van twee maten, dat je met jouw snelle actie zo goed laat zien.

Nu je in de laatste fase van het uitvoeren van jouw ambt ben aangekomen, spreek ik de hartelijke wens uit dat jouw ruggengraat zo sterk blijft. Dan kun je jouw burgemeesterschap als een echte handhaver afsluiten.

Met de meeste hoogachting en hartelijke groet,

Mia Sliwinski
Forza! Nissewaard

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ed uit Zuidland Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ed uit Zuidland
Gast
Ed uit Zuidland

Mvr. Sliwinski heeft gemeend een onwelriekend windje te moeten laten zo vlak voor de gem.raadsverkiezing. Aandacht nodig? Allemachtig…..wat ‘krachtig’!