Oost-Europeanen blij met gratis parkeerplaats

De drie bewaakte parkeerplaatsen in de Rotterdamse haven zijn te duur. Dat vinden Oost-Europese chauffeurs die geparkeerd staan op de gratis parkeerplaats in Spijkenisse. Volgens de chauffeurs zijn de drie bewaakte parkeerplaatsen van het Havenbedrijf Rotterdam, de zogenoemde Truck Parkings, geen oplossing voor chauffeurs die in de haven overnachten in afwachting van een nieuwe vracht. “Mijn baas geeft me een vergoeding voor maximaal twee nachten de rest moet ik zelf betalen”, zegt de 35-jarige Paul uit Roemenië. “We krijgen toch al niet veel betaald dus ik wil zo weinig mogelijk uitgeven. Eén euro per uur op een betaalde parkeerplaats, soms negen euro per nacht, is te veel. Ik wil hooguit voor douche en toilet betalen.”

De Poolse chauffeur Jacob overnacht graag op een Truck Parking met goede parkeerplaatsen met toiletten en douche, maar zijn baas geeft daarvoor geen vergoeding: “Het is het probleem van mijn baas, hij wil niet betalen.”

Georgi uit Macedonië vindt zelf betalen geen probleem: “Eén of twee euro voor douche of toilet, no problem. Kijk naar Duitsland, op parkeerplaatsen langs de autobahn betaal je 75 cent voor een toilet. Meer wil ik niet betalen. Ik verdien 50 euro per dag, 1500 per maand daarvan gaat 300 tot 400 naar m’n familie.”

Paul begrijpt dat: “Ik verdien niet veel en wil wat over houden voor m’n gezin, daarom wil ik hier niet Nederland niet te veel uitgeven.”

Bron:rtvrijnmond

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op