Ook volgende week stakingen in streekvervoer

Buschauffeurs van het CNV gaan door met hun stakingen in het streekvervoer. Vanaf maandag rijden de vakbondsleden tijdens de ochtend- en avondspits, maar buiten die tijden leggen ze het werk neer.

Actieleider Jeroen Warnaar zegt dat er nog te weinig “beweging is bij de werkgevers” in de cao-onderhandelingen. CNV-chauffeurs zijn formeel niet door de bond opgeroepen om in het weekeinde het werk neer te leggen; dat wordt aan de individuele leden overgelaten.

Wat de chauffeurs die bij de FNV zijn aangesloten gaan doen, was vrijdagmiddag nog niet duidelijk. Wat de werkgevers ervan vinden des te meer: “Het publiek wordt hier helemaal gek van”, zegt voorzitter Fred Kagie van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV). “Wij begrijpen hier niets van. Het is nu echt volstrekt onduidelijk waar de reiziger aan toe is.”

De cao voor het streekvervoer geldt voor 12 duizend werknemers. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en meer (plas)pauzes. VWOV noemt die eisen onhaalbaar en onbetaalbaar.

Bron: rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op