Ook fraudemeldpunt in Spijkenisse

0

‘Fraude met uitkeringen is diefstal van gemeenschapsgeld. Onterecht betaalde uitkeringen dienen tot op de laatste cent te worden terug gevorderd,’ begint Emanuel Geurts, raadslid VVD-Spijkenisse zijn verhaal. ‘Het moet dan ook voor alle inwoners mogelijk zijn signalen over misbruik snel en makkelijk onder de aandacht van de gemeente te brengen, zodat sancties kunnen volgen als de melding juist blijkt te zijn.’ De VVD-Spijkenisse heeft wethouder Mourik (VVD) gevraagd op de website van de gemeente een fraudemeldpunt in te richten.

‘Veel gemeenten geven inwoners al de gelegenheid om via de website vertrouwelijk en indien gewenst anoniem signalen door te geven. We willen graag dat Spijkenisse diezelfde mogelijkheid biedt,’ vervolgt Geurts. ‘Het verstrekken van een uitkeringen moet in onze ogen een tijdelijke maatregel zijn totdat iemand weer op eigen benen kan staan. Elke euro die onterecht verstrekt wordt is er een teveel. In 2012 zijn 52 gevallen van fraude opgespoord voor een totaal bedrag van ruim 132.000 euro. Het bedrag aan fictieve besparingen (beëindigen van uitkeringen) is zelfs nog hoger, meer dan 600.000 euro. Het gaat om serieus geld!’

Wethouder Mourik heeft aangegeven het melden van mogelijke fraude via de gemeentelijke website op korte termijn mogelijk te zullen maken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op