Ontploft

0

Tijdens mijn vakantie kijk ik niet op Facebook of G-mail. Het enige dat ik met bovenmatige interesse volg zijn de Whats-app berichten van mijn jongste zoon en de uitslagen van Feyenoord, Sparta en Excelsior. Wat dat laatste betreft ben ik de afgelopen week flink verwend.

Eerst de winst van Feyenoord op Cambuur en Vitesse, vervolgens de wonderbaarlijke overwinning van Sparta op Emmen en als kers op de slagroom de gewonnen partij van Excelsior op Groningen. Toen ik afgelopen zondagavond laat op Schiphol landde met de kolossale Emirates Airbus A 380, zette ik nietsvermoedend mijn smartphone aan om vervolgens een bombardement aan G-mailberichten binnen te krijgen.

Verreweg de meesten waren reacties van lezers op mijn wekelijkse column. Ik had eerlijk gezegd niet zoveel zin om direct na mijn terugkomst in koud Nederland geschreven shit over mij heen te krijgen. Ik begon daarom eerst met het lezen van andere berichten.

Pas nadat het taxibusje Leiden voorbij reed durfde ik de eerste mail over de Vluchtelingencolumn van vorige week te openen. Dat viel niet tegen, lekker positief! Ook de tweede reactie was als hart onder de riem bedoeld en zo ook verreweg de meeste lezersberichten. Ik stapte een half uurtje later voldaan en gelukkig het busje uit.

Niet vanwege de bijval voor mijn column maar omdat tientallen Spijkenissers de moeite hadden genomen om hun gevoel te laten spreken. Gevoelens van medemenselijkheid en dat in een tijd waar het woord vluchteling alleen al goed is voor beledigingen, haatmails en anonieme dreigbrieven. Nissewaard is in één klap een humane wereld(se)stad geworden waar mensen die gevlucht zijn voor oorlogsgeweld ook echt welkom zijn!

Joop van der Hor
Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op