Ontbijt, sport en spel bij Koningsspelen in Spijkenisse

Ter gelegenheid van de troonswisseling vinden voor basisschoolkinderen in heel Nederland op vrijdag 26 april de Koningsspelen plaats. De Koningsspelen worden in Spijkenisse een vrolijke en gezellige dag. De sportdag begint met een gezond en vooral feestelijk Koningsontbijt. Daarna start de sportdag bij sportpark Oostbroek en De Brug, en in het Rivièrabad. Om 8.00 uur komen 1800 leerlingen uit groep 3 t/m 8 naar het sportpark. Daar gaan zij gezamenlijk genieten van het Koningsontbijt. Om 9.30 uur opent burgemeester Mirjam Salet de Koningssportdag bij de atletiekbaan van SPARK.

Rond 10.00 uur starten verschillende sportclinics, zoals atletiek, tennis en handbal. Iedere school doet mee aan twee sportclinics verzorgd door Pinas, Spijkenisse Scouts, HVOS, LTC de Dalle, SCO’63, Richard de Bijl, SKS en M.point. Daarnaast doet iedere klas mee aan het Koningsspel. De school die het snelst het Koningsspel voltooit wint een mooie prijs.
De leerlingen van groep 8 doen vanaf 9.30 uur de Koningsspelen in het Rivièrabad. Ruim 400 kinderen brengen de hele dag in het water door met sport en spel.

Koningsspelen op school
De jongste kinderen en enkele scholen vieren de Koningsspelen op school; zij gaan aan de slag met een draaiboek en materialen voor een leuke sportdag. Ook voor deze kinderen begint de dag met een Koningsontbijt. De wethouders van Spijkenisse ontbijten op een aantal scholen gezellig mee.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top