ONS, VVD en CDA: géén geld voor voedselbank, wél geld voor eigen raadsbarbecue

Woensdagavond 4 maart hebben de coalitiepartijen ONS, VVD en CDA verhinderd dat de huurverhoging van het pand van de Voedselbank Spijkenisse wordt bekostigd door de gemeente. Op initiatief van de Partij van de Arbeid Nissewaard werd een motie ingediend om de huurverhoging van deze belangrijke vrijwilligersorganisatie, die zich inzet voor minima, wel te bekostigen.

Het gaat dan om een bedrag van nog geen duizend euro. De motie werd gesteund door de voltallige oppositie. Daarnaast lag er een motie voor op initiatief van LEF, PvdA en LOB die opriep om voor de jaarlijkse raadsbarbecue een eigen bijdrage te vragen, zodat dit bedrag kan vrijvallen en bijvoorbeeld zou kunnen worden gebruikt om de huurverhoging van de Voedselbank te bekostigen.

“Het is diep triest om te constateren dat deze rechtse coalitie zo kil omgaat met een vrijwilligersorganisatie als de voedselbank. We leveren graag een eigen bijdrage voor de raadsbarbecue om dit bedrag ten goede te laten komen aan de Voedselbank”, aldus PvdA-fractievoorzitter Wouter Struijk.

Nu er geen bekostiging komt voor de Voedselbank Spijkenisse en de raadsbarbecue zal worden betaald met gemeenschapsgeld, gaat de Partij van de Arbeid onderzoeken of zij zelf een oplossing kan bedenken om de Voedselbank in deze toch te ontlasten. De lokale sociaaldemocraten denken eraan om zelf een barbecue te organiseren waarbij geld wordt ingezameld voor de Voedselbank. “Als de gemeente niet over de brug wil komen, dan gaan we zelf zoeken naar een oplossing”, aldus Struijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top