ONS informateurs zijn eruit

Op 5 april kwam het langverwachte bericht naar buiten middels een persbericht. De ONS informateurs zijn eruit. De keuze is gevallen voor een te formeren coalitie van ONS – PvdA en VVD.

De keuze voor de PvdA is redelijk verrassend. Zij werden toch flink politiek aangevallen de afgelopen jaren in de oppositie door ONS en VVD. Tevens heeft Wouter Struijk en zijn ploeg een goede campagne gevoerd de laatste jaren voor het sociaal-democratisch geluid.

Onze redactie had een voortzetting verwacht van het huidige college met een gedoog beleid van één of twee kleine partijen. De twee nieuwkomers, PVV met 5 zetels en Nissewaard Lokaal met 4 zetels, hadden geen schijn van kans.

Hun manier van politiek voeren ligt ver weg van de manier van ONS. PVV wilde het andere alternatief zijn ten nadele van ONS en de fractie voorzitter van Nissewaard Lokaal heeft in het verleden regelmatig een aanvaring gehad met één van de ONS informateurs.

De ONS informateurs worden nu de formateurs. Nu afwachten of ONS en PvdA tot elkaar kunnen komen en de strijdbijlen kunnen begraven. Wat komt er uit de koker van het nieuwe college en welke weg wordt erin geslagen. Binnenkort weten we het en zullen we u hierover berichten.

Wordt vervolgd….

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op