Onderzoek naar huisartsenpost Spijkenisse

De gemeenten Westvoorne, Hellevoetsluis en Brielle gaan een onderzoek uitvoeren naar het functioneren van de huisartsenpost in Spijkenisse. Patiënten klagen over lange wachttijden sinds de huisartsenpost in Hellevoetsluis begin dit jaar sloot.

Volgens Huisartsenposten Rijnmond kwamen er op een gemiddelde avond acht patiënten naar de post in Hellevoetsluis, van wie de helft voor medicatie alsnog naar de apotheek in Spijkenisse moest.

In de nieuwe situatie kunnen patiënten de post in Spijkenisse binnen 25 minuten met eigen vervoer bereiken, wat binnen de norm is. Bewoners haalden eerder negenduizend handtekeningen op tegen de sluiting van de post, maar tevergeefs. In december werd besloten dat de post definitief dicht moest.

Volgens Maarten de Pijper, voorzitter van de SP in Brielle, moeten patiënten nu soms wel drie tot vier uur wachten voordat ze worden geholpen in Spijkenisse. “Ongeveer 140.000 mensen zijn afhankelijk van de post”, vult SP-raadslid Jan van de Velde aan. “Dat is een berg hoor. Dan heb je een aardige werkdruk.”

De gemeenten willen nu een onderzoek naar de gevolgen van de sluiting. Verder wordt er gekeken of er nog mogelijkheden zijn om ergens op Voorne toch weer een post te openen.

Bron:rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top