Onderzoek naar ervaring buurtpreventie Nissewaard

De gemeente wil buurtpreventie uitbreiden naar alle wijken en kernen in de gemeente Nissewaard. Dit valt te lezen in de conceptnota Nissewaard Veilig, die de commissie Bestuur afgelopen week heeft besproken. Nissewaard Lokaal, die zich onlangs nog negatief uit liet over buurtpreventie, vroeg zich af of er wel onderzoek is gedaan hoe buurtpreventie wordt ervaren door de inwoners.

Volgens de partij ontstaat buurtpreventie met name als compensatie voor het tekort aan politie-inzet. Burgemeester Salet gaf aan dat er nog geen onderzoek is gedaan, maar zij vond het voorstel van Nissewaard Lokaal interessant genoeg om mee te nemen.

Volgens Nissewaard Lokaal is het wel van belang om te weten hoe buurtpreventie wordt ervaren, voordat besloten wordt het door te voeren in de hele gemeente.

Daarnaast vroeg Nissewaard Lokaal om meer aandacht voor het gebruik van Whatsappgroepen en de app WeAlert. Momenteel is hier niets over opgenomen in de veiligheidsnota. Beide mogelijkheden zullen worden opgenomen in de nota die nu in concept werd voorgelegd in de commissie. Op een later moment volgt een definitieve versie ter besluitvorming aan de gemeenteraad.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op