Ondernemers Spijkenisse ‘lamgeslagen’ door vluchtelingenopvang

0

De politiek in Spijkenisse is verbaasd dat er maar liefst zes bedrijven zitten in het pand waar binnenkort 250 vluchtelingen worden ondergebracht. Er werken tientallen mensen. Het gaat om een verzamelgebouw aan de Boyleweg in Spijkenisse.

Politici dachten dat maar één bedrijf in het pand zat, maar tijdens een informatiebijeenkomst maandagavond hoorden ze van de ondernemers zelf dat het er dus zes zijn. Waarschijnlijk gaat het grotendeels om onderhuurders, die soms al jarenlang in het pand zitten.

‘Daar gaat mijn business’
Een van de ondernemers is Onno Teders van KMT Assuranciën. “Vorige week donderdag kreeg ik tijdens een congres een berichtje. Toen kreeg ik te horen dat er iets van een asielzoekerscentrum boven ons kantoor gaat komen. Ik dacht: daar gaat mijn business.

Geen leuk idee, dat ik zo vanuit een representatief pand hypotheekadvies moet geven. Ik ontvang daar regelmatig klanten. Ook de andere ondernemers zijn lamgeslagen, dat verwacht je niet.”

“Vreemde zaak”, zegt Nel Gort, die namens Lokaal Onafhankelijk Bernisse (LOB) in de gemeenteraad van Nissewaard zit, waar Spijkenisse onder valt. “We gaan daar vragen over stellen aan het college van B en W. Ook de VVD is “wat verbaasd en verrast dat er zo veel huurders in dat pand zitten”, zegt Alexander Scheek van de collegepartij.

Inwoners ook bijgepraat
Nadat maandagavond de ondernemers werden bijgepraat, gebeurt dat dinsdagavond in vier sessie met de bewoners van Spijkenisse. De vluchtelingenopvang moet nog deze zomer de deuren openen.

Bron: rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op