Omgekeerd inzamelen buitengebied Nissewaard

In 2017 is in Nissewaard gestart met Omgekeerd Inzamelen. Dit betekent dat de grondstoffen gescheiden aan huis worden opgehaald en dat het restafval naar een ondergrondse container gebracht moet worden. Met het goed scheiden van afval blijven er voornamelijk grondstoffen voor nieuwe producten over en is er nog maar weinig restafval dat naar de verbrandingsoven gaat.

Bij laagbouw betekent dit dat de minicontainers nu worden geruild voor drie nieuwe containers, een voor PMD (plastic, metalen verpakkingen en drankkartonnen), een voor GFT (groente-, fruit- en tuinafval) en een voor OPK (oud papier en karton). Restafval kan dan naar een ondergrondse container in de buurt.

In het buitengebied krijgen de huishoudens wel een minicontainer voor restafval; dus vier minicontainers in totaal. Bij hoogbouw worden ondergrondse containers geplaatst voor restafval, PMD en OPK.

Omgekeerd Inzamelen in uw dorp
In het vierde kwartaal van 2018 zijn de kernen Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Simonshaven en Zuidland aan de beurt. De gemeente organiseert samen met Reinis binnenkort een inloopavond, waar bewoners informatie kunnen krijgen over Omgekeerd Inzamelen, minicontainers en de locaties van de ondergrondse containers. De bewoners krijgen hiervoor nog een uitnodiging.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top