Officiële oprichting Rechtswinkel Nissewaard

CDA-er Niels Smoor startte in november, in praktische zin, een rechtswinkel in gemeente Nissewaard. Wat nog restte was de officiële oprichting van de stichting. Dat is nu door Goedegebuure notariaat te Zwijndrecht geheel kosteloos verricht. De rechtswinkel Nissewaard is erg dankbaar voor deze ruimhartige donatie.

Notaris Anca Goedegebuure is vele jaren verbonden geweest aan de rechtswinkel Zwijndrecht. Zij had zich daarmee reeds zeer maatschappelijk betrokken getoond, maar die betrokkenheid is blijkbaar nog altijd aanwezig. Niels Smoor is bij haar oude rechtswinkel in Zwijndrecht actief en reeds enige tijd penningmeester. Zij hebben nooit samengewerkt, maar door het binnenkort 40-jarig bestaan van de organisatie in Zwijndrecht kwam mevrouw Goedegebuure bij de heer Smoor in beeld.

Er werd door de heer Smoor al lange tijd gezocht naar een notaris die de oprichting wilde sponseren. Helaas werd er toch elke keer nog een substantieel bedrag gevraagd voor de volledig door de rechtswinkel voorbereide werkzaamheden. Bij Goedegebuure notariaat viel dit maatschappelijk initiatief echter direct in de smaak. Met één telefoontje was het geregeld!

Nu is de rechtswinkel officieel opgericht. Dit heeft praktisch niet veel om het lijf behalve het tekenen van enkele papieren. Voor de bestuurders betekent dit juridisch dat zij minder snel in privé verantwoordelijk zijn voor de stichting. Bestuurders of ondernemers die naar aanleiding hiervan vragen hebben over de inrichting van hun kleine (vrijwilligers)organisatie zijn van harte welkom om ze te komen stellen bij de rechtswinkel.

De nieuwe rechtswinkel in Nissewaard kan nu weer verder met het uitbouwen van de organisatie. Er is veel vraag naar de dienstverlening en dat vergt veel van de groeiende organisatie. Zij hebben sinds 27 november 2014 tijdens 21 spreekuren al meer dan 150 bezoekers te woord gestaan.

De rechtswinkel geeft met name advies over huurrecht, arbeidsrecht, consumentenrecht, familierecht en sociaal verzekeringsrecht. Ook hebben de rechtswinkeliers kennis van de markt en weten zij waar men naar moet kijken om kwaliteit te kunnen herkennen in verband met doorverwijzing. Iedereen is welkom om zijn of haar vraag voor te leggen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of waarvoor je hulp nodig hebt. Ook zzp-ers en bestuurders van andere (vrijwilligers)organisaties zijn welkom.

Aanmelden of reserveren is niet nodig. Loop gerust een keer binnen!

Ga naar www.rechtswinkel-nissewaard.nu voor meer informatie en openingstijden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op