O15 en o17 vv Spijkenisse Academy naar finale VR Cup

De VoetbalRijnmond Cup is de opvolger van meerdere toernooien die onder de vlag van VoetbalRotterdam en eerder het Algemeen Dagblad werden georganiseerd. De eerste editie vond plaats in het seizoen 1975/1976.

Een aantal jaren geleden stopte het Algemeen Dagblad met de welbekende AD/RD Cup. Omdat VoetbalRotterdam.nl vond dat het regionale toernooi ten koste van alles door moest gaan is de website er toen ingesprongen. VoetbalRotterdam heeft toen samen met RTV Rijnmond de Rijnmond Cup opgezet en VoetbalRotterdam heeft drie jaar lang alle media aandacht verzorgd.

Toen er afscheid werd genomen van de Rijnmond Cup en het de VoetbalRotterdam Cup ging heten, was het wederom VoetbalRotterdam die de aandacht verzorgde voor de cup.

Aanstaande zaterdag 16 juni spelen 2 jeugdteams van de v.v. Spijkenisse Academy hun finale wedstrijd voor de VoetbalRIjnmondCup op Sportpark Reijerwaard van SV Slikkerveer te Ridderkerk. Het o15 team begon hun bekertoernooi in november vorig jaar.

In de eerste ronde werd Hellevoetsluis met 9-0 verslagen. Ook in de tweede ronde moest Ona met 11-2 er aan geloven. Nieuwenhoorn was de eerste tegenstander die het de groen-witten moeilijk wist te maken. Uiteindelijk werd er met 0-1 gewonnen. Via een overwinning op Jodan Boys (1-2) werd de halve finale bereikt.

Bij XerxesDZB moesten strafschoppen, na 1-1, beslissen wie er naar de finale zou gaan. De emoties liepen hoog op, maar uiteindelijk trokken de Nissewaarders aan het langste eind. Aanstaande zaterdag 16 juni om 11.15 uur speelt de o15 hun eindstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van Alexandria66.

Het o17 team wist na een 6-1 overwinning op Slikkerveer en een tussenronde (0-3 tegen Zuidland), de volgende ronde te bereiken. Op een koude avond in maart werd met moeite Oude Maas met 0-1 verslagen. In de achtste finale was het Spijkenisse dat vlak voor tijd de winnende treffer maakte en zodoende de volgende ronde, ten koste van Smitshoek in een spannende wedstrijd (2-3), wist te bereiken.

Na 3 uitwedstrijden op rij zou de loting bepalen dat ook de kwartfinale een uitwedstrijd zou worden. Uit in Vlaardingen bij Victoria04 zorgde een klinkende 3-7 overwinning dat de volgende ronde werd bereikt. In de halve finale werd er op Sportpark Jaap Riedijk uitgepakt.

Om een echte halve finale sfeer te creeren werd er op veld 1. Met behulp van vele toeschouwers, sfeer vuurwerk, rook en muziek was de ambiance geweldig en werd de finale ten koste van Spartaan20, na een 5-3 overwinning bereikt. De tegenstander in de finale komt voort uit de andere halve finale, vv Capelle – vv Brielle. Deze wordt 12 juni om 19.30 uur gespeeld.

Zaterdag 16 juni om 11.45 uur zal de finale in deze leeftijdsgroep ook worden afgewerkt op het terrein van sv Slikkerveer. De ploegen kunnen uw steun goed gebruiken. Tot zaterdag.

De gehele zaterdag staat in het teken van finale wedstrijden om de VoetbalRijnmondCup. Vanaf 8.30 uur is er op 4 velden zowel bij de jongens/mannen (vanaf o9) als bij de meisjes/vrouwen (vanaf o11) een wedstrijd te zien.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top