Noodzaak A4-zuid wordt weer bewezen

De noodzaak voor een spoedige aanleg van de A4-zuid wordt weer bewezen. Deze keer door de telegraaf.nl. Volgens de krant heeft onderzoekbureau TNO uitgerekend dat de duurste file van Nederland op de A15 staat tussen knooppunt Benelux en knooppunt Vaanplein.

TNO heeft de directe vertragingsschade van alle files voor het vrachtverkeer in 2013 in een top 20 op een rijtje gezet. De totale schade van alle twintig locaties komt op 258 miljoen euro. Van dat bedrag komt 9,6 miljoen op rekening van de A15 knooppunt Benelux tot knooppunt Vaanplein. De provincie Zuid-Holland levert de meest economische schade op. De totale directe schade van files kwam in de provincie uit op meer dan 40 miljoen euro.

Voor TROTS Spijkenisse bewijs dat de bereikbaarheid van Zuid Holland en met name de Rotterdamse Haven ontoereikend is en verbeterd dient te worden. “Door de aanleg van de A4-zuid, of desnoods eerst een N4-zuid, kan een deel van het verkeer van de A15 via een andere route richting zuiden én oosten van ons land rijden”, legt Chris Hottentot, woordvoerder van TROTS op het gebied van bereikbaarheid, uit. “Hierdoor leg je als Rijk minder druk op de A15, zelfs na de verbreding wat de bereikbaarheid van het Rotterdamse havengebied ten goede komt. Zeker nu ook de Blankenburgtunnel aangelegd gaat worden.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sei Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sei
Gast
Sei

hear hear !