Nog geen cijfers buitenparkeren

Trots op Nederland heeft nog geen cijfers gekregen over het buitenparkeren. In de gecombineerde commissievergadering van Algemene Zaken en ROB op 12 maart j.l. heeft de partij hierom gevraagd. Aanleiding was de berichtgeving van de gemeente. In een persbericht jubelde de gemeente Spijkenisse over de stijgende bezoekersaantallen in het centrum van Spijkenisse. De gemeente baseerde deze cijfers op de aantallen parkeerders in de garages. Die bleken in de laatste maanden van 2012 gegroeid ten opzichte van een jaar eerder.

Niet vreemd, zo stelde Trots op Nederland in de commissie. Sinds het tweede kwartaal 2012 is de nieuwe parkeernota ingegaan. Het doel was om garageparkeren te stimuleren door straatparkeren duurder te maken. Ook konden straatparkeerders maximaal 1 uur parkeren. De belangrijkste vraag voor Trots was; met hoeveel is het straatparkeren afgenomen sinds de invoering van de nieuwe nota? Alleen dan is een echte vergelijking te maken en te bepalen of het aantal centrumbezoekers gestegen is.

Hoewel wethouder De Vos deze cijfers heeft toegezegd was hier niets van terug te vinden in de notulen. Ook heeft Trots tot op heden de cijfers niet mogen ontvangen. Daarom heeft Trots de wethouder daar in de commissie ROB van 10 april j.l. aan herinnerd. Wethouder Mourik beloofde de afwezige wethouder De Vos hieraan te herinneren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top