Nissewaardpenning voor Miep de Bruijn

Miep de Bruijn ontving woensdag 24 mei om 15.00 uur de Nissewaardpenning. De uitreiking vond plaats in het stadhuis van Spijkenisse. Het is de vierde keer dat deze penning wordt uitgereikt.

Mevrouw De Bruijn is al vele jaren vrijwilliger bij diverse instellingen. Zo heeft zij zich van 1962 tot 1965 ingezet als jeugdbegeleider in het Wijkhuis Het Oude Noorden in Rotterdam. Van 1983 tot 1990 was zij penningmeester van Tafeltennisvereniging De Repelaer. Zij is van 1996 tot 1999 secretaris geweest bij voetbalvereniging Hekelingen.

Sinds 2006 helpt mevrouw De Bruijn via het FNV bewoners in Spijkenisse en Rotterdam met het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte. In 2007 is zij begonnen als formulierenbrigadier bij STIMOS (Stichting Maatschappelijk Opbouwwerk Spijkenisse).

Ze heeft veel Spijkenissers, waaronder mensen met een minimum inkomen, geholpen met bijvoorbeeld het aanvragen van belastingtoeslagen, het maken van betalingsafspraken en het schrijven van bezwaarschriften. In 2008 is zij bestuurslid geworden van STIMOS en van 2013 tot 2016 was zij de voorzitter.

In die laatste periode heeft zij STIMOS uitgebouwd tot een vrijwilligersorganisatie waar nu zowel inwoners van Nissewaard als Brielle terecht kunnen met ondersteuningsvragen.

Sinds 2008 is mevrouw De Bruijn lid van de Cliëntenraad Sozawe Spijkenisse, waarvan ze nu vicevoorzitter is.

De Nissewaardpenning
De Nissewaardpenning is een nieuwe onderscheiding van de gemeente Nissewaard. De penning is bedoeld voor mensen die zich op een bijzondere wijze voor de gemeente Nissewaard en haar inwoners verdienstelijk hebben gemaakt.

Het gaat hierbij vooral om mensen die op de één of andere manier klaarstaan voor de medemens en de gemeenschapszin bevorderen. Dit kunnen zowel vrijwilligers als professionals zijn. De Nissewaardpenning is eerder uitgereikt aan Vincent Bakker op 11 november 2016, aan Ad van der Bom op 23 december 2016 en aan Nicoline Lancee op 27 maart 2017.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Andre Sijnesael Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Andre Sijnesael
Gast
Andre Sijnesael

Als bestuur van STIMOS willen wij graag een belangrijke rectificatie aanbrengen op dit artikel. Mevrouw De Bruijn is in maart 2016 afgetreden als voorzitter.
Het is het daarna nieuw aangetreden bestuur dat een aantal belangrijke koerswijzigingen en moderniseringen heeft ingezet. Onder meer het uitbreiden van de dienstverlening met een inloopspreekuur, een website en het openen van nieuwe vestigingen.

Daarvan zijn er inmiddels twee gerealiseerd : het nieuwe kantoor aan de Raadhuislaan en het spreekuur in de Buurthuiskamer in de Akkers.
Het openen van een vestiging in Brielle staat nog op ons verlanglijstje, maar is nog niet gerealiseerd, hoewel dit zeker nog gaat gebeuren.

Top