Nissewaardpenning voor dames Stoopendaal en Witkamp

Burgemeester Mirjam Salet reikte dinsdag 20 maart om 14.30 uur in wijkcentrum ’t Centrum, een Nissewaardpenning uit aan mevrouw Stoopendaal en mevrouw Witkamp van Stichting wijkgroep ’t Centrum.

Mevrouw Witkamp is sinds 1983 voorzitter van Stichting wijkgroep ’t Centrum. Mevrouw Stoopendaal is sinds 1984 penningmeester van de stichting. Beide dames zijn ook al die tijd activiteitenbegeleider geweest.

De wijkgroep is in 1983 gestart in het voormalige gebouw van theater De Stoep. In 1995 werd de wijkgroep verhuisd naar het schoolgebouw aan de M. A. de Ruijterstraat 3. Omdat er nog verbouwd moest worden zijn ze tijdelijk gehuisvest in Texmex.

In 1997 was de verbouwing afgerond en werd wijkcentrum ’t Centrum geopend aan de M. A. de Ruijterstraat. Sinds die tijd zorgen de vrijwilligers van de wijkgroep ook zelf voor de schoonmaak, het barbeheer en klein onderhoud. De dames Stoopendaal en Witkamp hebben hiervoor ook het diploma Sociale Hygiëne behaald.

De dames Stoopendaal en Witkamp zijn de drijvende krachten achter de wijkgroep. Zij bewegen mee met de veranderingen in het Sociaal Domein. Zij nemen deel aan het Platform voor sociaal cultureel werk in Nissewaard en hebben samenwerkingsactiviteiten met Stichting De Nieuwe Brug. Daarnaast helpen zij bij activiteiten van andere organisaties, zoals bewonerscommissie Staalmeesters en de museumwoning.

Nissewaardpenning
De Nissewaardpenning is een onderscheiding van de gemeente Nissewaard bedoeld voor mensen die zich op een bijzondere wijze voor de gemeente Nissewaard en haar inwoners verdienstelijk hebben gemaakt.

Het gaat hierbij vooral om mensen die op de één of andere manier klaarstaan voor de medemens en de gemeenschapszin bevorderen. Dit kunnen zowel vrijwilligers als professionals zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op