Nissewaarders waarderen sociale aspecten woonomgeving hoge

In 2016 hebben inwoners van Nissewaard een verbetering van de sociale aspecten van hun woonomgeving ervaren. Dat blijkt uit de Nissewaard Peiling 2016 die vorig najaar is gehouden onder 7.000 inwoners van 18 tot en met 85 jaar.

De vraag wat de inwoners van de leefbaarheid van hun buurt of kern vinden, stond centraal. De gemeente Nissewaard gebruikt de resultaten van deze Nissewaard Peiling om de leefbaarheid en het gebruik van voorzieningen in Nissewaard verder te verbeteren.

Cijfers en ervaringen
Er is een verbetering in vergelijking met 2014 als het gaat om de afname van vervuiling door hondenpoep, rommel op straat, vernield straatmeubilair en bekladde muren en/of gebouwen. Het totaal voor deze aspecten voor Spijkenisse in 2016 in vergelijking met 2014 laat een score zien van 4,2 naar 3.

Een lager rapportcijfer betekent in dit geval een verbetering. Het aantal mantelzorgers is ten opzichte van 2015 toegenomen van 14% naar 19%. Ruim 80% de respondenten voelt zich zelden of nooit eenzaam. Landelijk bedraagt dit 62%. Ook het percentage vrijwilligers is gestegen, met name bij sportverenigingen.

In 2015 was dit 22% en in 2016 29%. Daarnaast laat het rapport cijfers zien over de beleving van zorg en welzijn, wonen, voorzieningen, veiligheid, sport, recreatie, kunst en cultuur en gemeentelijke dienstverlening.

Rapport met resultaten
De Nissewaard Peiling wordt eens in de twee jaar gehouden, omdat de waardering zich over een langere periode ontwikkelt. Het rapport Nissewaard Peiling 2016 geeft de resultaten voor Nissewaard als geheel. Eind 2017 volgt nog een tweede rapport waarin ook de resultaten per wijk zijn opgenomen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op