Nissewaard zoekt Stadsdichter

Nissewaard is op zoek naar een Stadsdichter. Iemand uit Nissewaard die poëzie dichter bij de inwoners brengt door gedichten te schrijven over het dagelijkse leven én voor officiële gelegenheden. Iedere inwoner van gemeente Nissewaard kan zich hiervoor inschrijven.

Wat doet een Stadsdichter?
Een Stadsdichter schrijft gedichten over Nissewaard en draagt deze voor bij een aantal gebeurtenissen in Nissewaard. Hij of zij maakt poëzie zichtbaar in de wijken en kernen, stimuleert het culturele klimaat in de stad en vergroot de betrokkenheid van inwoners bij actuele, lokale gebeurtenissen.

Het is iemand met hart voor de stad die op de hoogte is van het laatste lokale nieuws. De Stadsdichter levert minstens twaalf gedichten per jaar op en vindt presenteren leuk. Het is een erefunctie met een aanstelling van twee jaar.

Inschrijven
Wilt u de eerste Stadsdichter van Nissewaard worden? Stuur dan uiterlijk 10 januari 2019 twee gedichten in via communicatie@nissewaard.nl onder vermelding van Stadsdichter.  U maakt één gedicht over Nissewaard (een warm hart voor Nissewaard) en stuurt één gedicht uit eigen werk mee. Elk gedicht is maximaal 300 woorden lang. Graag in de e-mail ook uw naam- en adresgegevens vermelden.

De inzendingen worden anoniem doorgestuurd naar de vakjury, die maximaal 5 kandidaten selecteert. De genomineerden dragen op zaterdag-middag 2 februari tijdens de Week van de Poëzie een eigen gedicht voor in Bibliotheek de Boekenberg en een gedicht waarvoor in de laatste week voor de finale op 2 februari een aantal woorden worden aangeleverd. Deze woorden zijn ingezonden door inwoners van Nissewaard.

De verkiezing voor Stadsdichter is een initiatief van Gemeente Nissewaard en Bibliotheek de Boekenberg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op