Nissewaard zoekt jonge helden

De gemeente Nissewaard is op zoek naar jongeren die zich hebben ingezet voor anderen of een prestatie hebben geleverd. Zij komen in het algemeen niet in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding.

Daarom wil de gemeente op een andere manier haar waardering laten blijken voor kinderen en jongeren die zich inzetten voor medemens en maatschappij. Dat doet zij via de uitreiking van het Jeugd- en Jongerenlintje.

Dit lintje is bedoeld voor jonge helden, kinderen en jongeren dus, die echt iets bijzonders hebben gedaan. Jongeren komen ook in aanmerking wanneer zij enorm uitblinken in een sport of hobby en daarmee Nederlands-, Europees- of zelfs Wereldkampioen zijn geworden of wanneer zij dankzij een andere uitzonderlijke prestatie heel bekend zijn.

Aanmelden
Iedereen kan een jongere opgeven die volgens hem of haar in aanmerking kan komen voor het lintje. Opgeven kan door het invullen van het aanmeldformulier tot 7 december 2017. Een jury beoordeelt de genomineerden.

De jeugd- en jongerenlintjes worden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nissewaard, op 8 januari 2018, uitgereikt.

Criteria jeugdlintje
Er zijn twee leeftijdscategorieën voor het lintje. Het jeugdlintje is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen die hiervoor in aanmerking komen, zijn bijvoorbeeld actief (geweest) in het:

  • helpen van ouderen, broers of zussen of zieken,
  • opzetten van een actie voor een goed doel,
  • meehelpen bij een sportvereniging, jongerencentrum of school.

Criteria jongerenlintje
Dit lintje is bedoeld voor jongeren van 13 tot en met 20 jaar. Jongeren die hiervoor in aanmerking komen, hebben een opmerkelijke prestatie verricht op sportief, cultureel of maatschappelijk gebied. Ook zijn zij bijvoorbeeld actief (geweest) in het:

  • organiseren van een activiteit of project ten bate van een wijk of buurt,
  • bespreekbaar maken van lastige onderwerpen, zoals drugs- of alcoholgebruik en mishandeling,
  • in een maatschappelijke organisatie, als vrijwilliger.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op