Nissewaard stemt onder voorwaarden in met grenscorrectie Oudenhoorn

De gemeente Nissewaard is blij met het bericht van de provincie waarin deze het voorlopige compensatiebedrag voor de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis heeft vastgesteld. Dat geeft Nissewaard het vertrouwen dat een grenscorrectie van Oudenhoorn mogelijk moet zijn.

Het is nu van groot belang hoe de gemeente Hellevoetsluis omgaat met het oordeel van de provincie. Nissewaard wil dat graag van Hellevoetsluis horen, voordat het instemt met een mogelijke grenscorrectie. In dat geval kan Oudenhoorn per 1 januari 2018 over naar de gemeente Hellevoetsluis.

Vandaag heeft Nissewaard een brief verzonden aan de gemeente Hellevoetsluis met het verzoek dat ook de gemeenteraad van Hellevoetsluis instemt met het verrekeningsbedrag van 9,5 miljoen euro. Dit bedrag, door de provincie vastgesteld, geeft ook voldoende vertrouwen dat de overige inwoners van Nissewaard geen nadelige gevolgen zullen ondervinden van de grenscorrectie.

Nissewaard heeft haar standpunt ook aan de provincie gemeld. De uitgestoken hand van de gemeente Nissewaard, om zonder juridische procedures de grenscorrectie door te voeren, vraagt om duidelijkheid van de gemeenteraad van Hellevoetsluis op uiterlijk 4 december. Dat is hard nodig, omdat de voorbereidingstijd voor de eventuele overgang van Oudenhoorn steeds korter wordt.

Geeft de gemeenteraad van Hellevoetsluis geen duidelijkheid op 4 december, dan rest de gemeente Nissewaard niets anders dan een gang naar de voorzieningenrechter met het verzoek de grenscorrectie te schorsen. Burgemeester Salet: “Dat heeft nadrukkelijk niet onze voorkeur, wij willen er echt graag uitkomen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op