Nissewaard plaatst gratis elektrische laadpunten op aanvraag

0

Inwoners van de gemeente Nissewaard met een elektrische auto kunnen vanaf heden een aanvraag indien voor de gratis plaatsing van een elektrisch laadpunt in hun directe woonomgeving. Op de speciale website vinden de inwoners alle informatie die nodig is. Er zijn nu al 50 laadpunten in de openbare ruimte in Nissewaard. Dat kunnen er in de toekomst ca. 250 worden, als alle beoogde locaties gevuld zijn.

Drie mogelijkheden
Op dit moment zijn er voor inwoners drie mogelijkheden om de accu’s van hun elektrische auto’s op te laden. Dat kan ten eerste op hun eigen terrein met een laadmogelijkheid aan huis, ten tweede via een (verleng)kabel van hun huis naar een hun auto die in de openbare ruimte langs de straat of op een parkeerplaats staat en ten derde via een oplaadpunt in de openbare ruimte.

Bij de laatste mogelijkheid mag iedere bezitter van een elektrische auto van het laadpunt gebruik maken. Als extra mogelijkheid bieden VvE’s ook oplaadpunten aan. Parkeerplaatsen bij openbare laadpunten zijn bedoeld voor elektrische auto’s. Benzine- en dieselauto’s mogen daar dus niet parkeren.

Duurzaam
Elektrisch vervoer verbetert de luchtkwaliteit, is stil en is duurzaam. Verder draagt de ontwikkeling van elektrisch vervoer bij aan de versterking van de economische positie van Nissewaard en aan de zekerheid van energievoorziening. De gemeente wil daarom meer laadpunten in de gemeente plaatsen, ook gezien de stijgende verkoop van elektrische auto’s.

Wethouder Mourik: “We werken in Nissewaard aan een duurzame samenleving en het gebruik van elektrische auto’s past daar prima bij. We hebben al flink wat laadpunten staan, maar we willen de bezitters van elektrische auto’s graag meer oplaadlocaties bieden.

Daarom nodigen we de inwoners met een elektrische auto uit een laadpunt bij hen in de buurt aan te vragen. Het kost hen niets en wij zijn blij dat we op die manier een bijdrage kunnen leveren aan een verdere verduurzaming van onze gemeente.”

Aanvragen
Op de website www.nissewaard.nl/oplaadpunt staat alle informatie die nodig is om een aanvraag in te dienen. Inwoners vinden daar het aanvraagformulier, de kaart met locaties van de bestaande laadpunten en de locaties waarvoor inwoners laadpunten kunnen aanvragen. Verder zijn er de voorwaarden te vinden die aan de aanvraag verbonden zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op