Nissewaard peiling ver onder NAP

Hoera, een brief van de gemeente Nissewaard! En nog wel van mijn favoriete wethouder Jan-Willem Goedlachs met het verzoek mee te willen doen aan een buurtonderzoek. Nissewaard maakt samen met de woningbouwcorporaties werk van leefbaarheid en daarom willen zij weten wat we vinden van de buurt waarin wij wonen.

Het onderzoek onder de naam Nissewaard Peiling is uitgezet onder 8000 inwoners en de Horretjes zijn één van de gelukkigen die daarmee kans maken op een waardebon van 50 euro. Daarvoor moet je wel een 25 minuten durende vragenlijst invullen.

Maar hoe zit het nou met de uitkomst van het recent uitgevoerde Grote Buurtonderzoek door het Algemeen Dagblad waarvan de resultaten onlangs zijn verschenen en waaruit Nissewaard voorwaar niet slecht uit de bus is gekomen?

Ook bij dit onderzoek ging het over leefbaarheid, tevredenheid, veiligheid, de wijk en de buren. Waarom een tijdrovend en ongetwijfeld duur onderzoek starten als je gratis gebruik kunt maken van de resultaten en cijfers van een gerenommeerd landelijk dagblad?

Geen kans op 50 euro maar wel een prachtige luchtfoto van je eigen woning in ruil voor slechts 5 minuten kostbare tijd, want zo lang duurde het invullen van die enquête. Maar ik wil niet altijd dwarsliggen en dus hup de computer opgestart om wethouder Goedlachs te helpen.

Maar o jee, op mijn scherm verschijnt een melding dat er een probleem is met het beveiligingscertificaat van de opgegeven website welke niet is verleend door een vertrouwde certificeringsinstantie.

Ik werd gewaarschuwd dat men wellicht informatie wilde ontfutselen en werd afgeraden om naar de opgegeven website te gaan waarmee de Nissewaard Peiling bij voorbaat daalt onder Normaal Amsterdams Peil, afgekort NAP zoals we vroeger op school hebben geleerd.

Joop van der Hor.
Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op