Nissewaard overtrad wet met vingerafdrukken

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) schrijft naar aanleiding van Kamervragen van GroenLinks en de SP dat de gemeente Nissewaard de wet heeft overtreden met het verzamelen van vingerafdrukken van uitkeringsgerechtigden.

Deze vingerafdrukken werden al een aantal jaar verzameld door Voorne Putten Werkt B.V. voor aanwezigheidsregistratie. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in het verleden al duidelijk gemaakt dat biometrische persoonsgegevens zoals vingerafdrukken alleen gebruikt mogen worden voor beveiligingsdoeleinden. (en niet voor aanwezigheidsregistratie)

SP Nissewaard is verheugd met de uitspraak van de staatssecretaris. Mede omdat de kamervragen gesteld zijn door signalen van SP Nissewaard naar de Tweede Kamer.

Desondanks is dit geen aanleiding voor SP Nissewaard op haar lauweren te rusten. SP Nissewaard blijft zowel de gemeente Nissewaard als Voorne Putten Werkt B.V. nauwlettend in de gaten houden. Er zijn bij SP Nissewaard al meldingen binnen gekomen van o.a. overtredingen van ARBO wetgeving door Voorne Putten Werkt B.V.

a4c289d0dd8007da64b0d9434881b021aaad2869
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op