Nieuwe regeling voor bewonersinitiatieven in Nissewaard

De gemeente Nissewaard heeft een nieuwe bewonersregeling vastgesteld voor bewonersorganisaties, kernplatforms en individuele inwoners. De regeling voor 2017 is ontstaan uit de samenvoeging van de bewonersregelingen van de voormalige gemeenten Spijkenisse en Bernisse, met als doel een eenduidige en heldere regeling te maken voor heel Nissewaard.

Leefomgeving en contact
Met de nieuwe regeling kunnen genoemde groepen en inwoners initiatieven indienen om hun woon- en leefomgeving te verbeteren of de samenwerking en het contact tussen de bewoners te stimuleren. De initiatieven moeten wel realistisch en haalbaar zijn. Voldoende draagvlak in de straat, buurt of wijk is een andere belangrijke factor. Als het initiatief binnen de kaders van de regeling past, kan het in aanmerking komen voor subsidie.

Infobijeenkomst
Op 12 april vindt ’s middags van 14.00-15.30 uur en ‘s avonds van 19.30-21.00 uur een informatiebijeenkomst plaats in wijkgebouw Het Centrum aan de M.A. de Ruyterstraat 3 in Spijkenisse. Tijdens de bijeenkomsten staat de vraag centraal hoe vanuit een initiatief de (subsidie)aanvraag ingediend kan worden en aan welke voorwaarden de aanvraag dan moet voldoen. Er zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om nadere toelichting op de regeling te geven. Voor de middagsessie is in kinderopvang voorzien. Inschrijven kan via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op