Nieuwe monitor voor gemeenten en partners in de politie-eenheid Rotterdam

Vandaag verscheen de eerste uitgave van het Gezamenlijk Veiligheidsbeeld van gemeenten en partners in de politie-eenheid Rotterdam. In één oogopslag zien gemeenten voortaan de belangrijkste halfjaarcijfers van politie en Openbaar Ministerie, samen met de resultaten van de regionale samenwerkingsverbanden Veiligheidshuizen, RIEC, Burgernet en Halt.

Deze cijfers worden gepresenteerd op gemeentelijk, districtelijk en eenheidsniveau. Ook de ontwikkelingen op de belangrijke regionale thema’s zijn voortaan twee keer per jaar beschikbaar. Het Gezamenlijk Veiligheidsbeeld vervangt de bestaande Regionale Veiligheidsrapportage. Het rapport Gezamenlijk Veiligheidsbeeld kunt u downloaden op veiligheidsalliantie.nl.

Echt integraal sturen
Het Gezamenlijk Veiligheidsbeeld is een uitgave van de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam. VAR-voorzitter burgemeester Mirjam Salet is blij met het nieuwe monitoringinstrument: “Het Gezamenlijk Veiligheidsbeeld geeft gemeenten een totaalbeeld van hun veiligheidssituatie en stelt hen in staat om echt integraal, samen met de partners veiligheidsproblemen aan te pakken.

Doordat eens per twee jaar ook nog eens de veiligheidsgevoelens van burgers in het Gezamenlijk Veiligheidsbeeld worden opgenomen ontstaat een goed sturingsinstrument”.

Daling misdaadcijfers in de regio
Het aantal misdrijven in de eenheid Rotterdam is in de eerste helft van 2015 gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2014 (-11%). De daling is zichtbaar in alle thema’s: high-impact crimes, vermogenscriminaliteit en drugshandel.

Het totaal aantal incidenten is vergelijkbaar met de eerste helft van 2014. Het aantal incidenten met verwarde personen stijgt licht. Kijk voor meer informatie op veiligheidsalliantie.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top