Nieuwe impuls Spijkenisse MC kost 5 miljoen euro

0

Het Spijkenisse Medisch Centrum kan na drie jaar eindelijk een nieuwe start maken. Met een bedrag van ruim vijf miljoen euro zijn het pand en de grond in handen van het ziekenhuis gekomen. Plannen voor een renovatie zijn al verder dan de tekentafel. ”Na jaren van bijhouden, kunnen we nu investeren in het ziekenhuis”, zei Paul van der Velden van de Raad van Bestuur van het SMC vrijdagmorgen in Spijkenisse.

In en rondom het ziekenhuis gaat het veranderen. Maar hoe, is nog niet helemaal duidelijk. ”Dat is mede afhankelijk van de partijen die straks ook in ons pand komen.” Volgens Van der Velden zijn partijen meer dan geïnteresseerd om in het pand ouderenrevalidatie te beginnen. Ook lijkt de komst van een apotheek nabij. Voor andere instanties is ook voldoende ruimte beschikbaar, omdat op dit moment nog niet eens de helft van het pand in gebruik is voor ziekenzorg.

Een volwaardig ziekenhuis, zo werd vrijdagmorgen andermaal duidelijk, zal Voorne-Putten nooit meer krijgen. Dat is te kostbaar. Wel heeft het SMC in 2016 meer patiënten mogen begroeten. Mede-bestuurder Peter Langenbach (SMC en Maasstad Ziekenhuis) verwacht met nog twee van deze jaren van groei de last van een negatief vermogen van zeven miljoen euro is weggepoetst.

Bron: rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op