Nieuwe directeur Theater de Stoep en Centrum voor de Kunsten

Het college van B&W van Nissewaard heeft Rob van Wijk benoemd tot nieuwe directeur van Theater de Stoep en van het Centrum voor de Kunsten. Van Wijk volgt per 1 september de huidige directeur Reggy Barra op.

Samenwerking
De nieuwe directeur (47 jaar) heeft veel kennis van de theaterwereld opgedaan als theaterprogrammeur bij de Kunstlinie Almere Flevoland en was tien jaar lang directeur van Schouwburg Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Zowel Van Wijk’s cultureel ondernemerschap als zijn voorliefde voor theater waarbij de beleving van bezoekers belangrijk is, zijn kenmerkend voor zijn manier van werken. Daarbij zoekt hij nadrukkelijk de samenwerking met andere partners in het culturele veld, maar ook met het bedrijfsleven.

Sporen verdiend
Cultuurwethouder Hamerslag is verheugd over de komst van Van Wijk: “Cultuur staat hoog in het vaandel bij Nissewaard. We zijn dan ook blij dat we met Rob van Wijk een directeur binnenhalen die zijn sporen in de theaterwereld heeft verdiend en die gewend is met andere commerciële partners te werken aan een optimaal kunst- en cultuurklimaat.

De gemeente Nissewaard kan die kwaliteiten van een directeur voor Theater de Stoep en het Centrum voor de Kunsten goed gebruiken.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op