Nieuw sportcomplex valt 1,8 miljoen euro duurder uit

Het nieuwe sportcomplex in Geervliet voor voetbalvereniging GHVV ’13 valt duurder uit dan begroot. Er is ruim 1,8 miljoen euro extra nodig voor de aanleg van de velden, de ontsluitingsweg en het clubgebouw.

Voornaamste oorzaken van deze tegenvaller zijn de gestegen bouwkosten, extra eisen van de provincie, de keuze voor een duurzaam en gasloos gebouw en door de aanleg van twee in plaats van één kunstgrasveld.

Die kunstgrasvelden worden voorzien van kunststof korrels, die minder milieubelastend zijn dan de huidige rubberkorrels. Het clubgebouw voldoet straks aan de allerhoogste milieunormen en wordt een bijna energie neutraal gebouw.

Met al deze aspecten was tijdens de eerste ramingen van twee jaar geleden geen rekening gehouden. Wethouder Martijn Hamerslag: “Natuurlijk is het niet prettig om deze tegenvaller te moeten melden, maar het is realiteit.

De afgelopen twee jaar zijn de bouwkosten enorm gestegen en duurzaam bouwen is een van de peilers in het nieuwe coalitieakkoord. Een gasloos gebouw is nu duurder, maar levert op de langere termijn meer voordelen op.

Het is een investering in de toekomst. Bovendien levert een gedeelte van de vrijgekomen locaties in de toekomst een aanzienlijk bedrag op omdat daar ontwikkelingen mogelijk worden.”

De gemeenteraad vergadert 31 mei over het voorstel van B&W.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top