Nieuw kinderhofje op begraafplaats Zuidland

Na eerdere werkzaamheden deze zomer heeft de gemeente het al aangekondigd, er zou een apart kinderhofje komen op de begraafplaats in Zuidland. De wens bestond al langer om de kindergraven meer aandacht te geven.

In tegenstelling tot ‘de Ommering’ in Spijkenisse had Zuidland geen apart kinderhofje, maar uitsluitend kindergraven die wat weggestopt leken in hoekjes op de begraafplaats.  Een setting waar nabestaanden in een toch al zware omstandigheid weinig troost uit konden putten.

Met het nieuwe ‘Vlinderhofje’ is daar verandering in gekomen. Het hofje heeft een nieuwe zichtbare plek op de begraafplaats gekregen en biedt ruimte aan twintig kindergraven. Het bestaat uit twee gespiegelde vakken beplanting met een wisselende bloeiperiode, die verbonden worden door een mooie pergola.

Er wordt nog gewerkt aan de laatste details waaronder een bord en details van cortenstalen vlinders die verspreid door het hofje worden aangebracht, maar daar buiten is het ‘Vlinderhofje’ inmiddels gereed.

Wilt u meer informatie of advies, neem dan contact met de gemeente via 14 0181 of stuur een e-mail naar begraafplaats@nissewaard.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op