Nicoline Lancee krijgt Nissewaardpenning

Nicoline Lancee kreeg maandag 27 maart de Nissewaardpenning uitgereikt door burgemeester Mirjam Salet. Dit gebeurde om 15.30 uur tijdens de opening van de Kunstvide van geriatrisch centrum De Es, Hurthstraat 1 in Spijkenisse.

Nicoline Lancee werkt al vele jaren bij de Argos-Zorggroep op afdelingen voor somatische en geriatrische zorg, op locatie De Es. Zij bedenkt projecten en zet vernieuwingen in overleg met collega’s in gang. Zo is zij een van de bedenkers van het mozaïek op de pilaren op de vide van De Es. Het ontwerp is gemaakt door mevrouw Lancee. Burgemeester Salet heeft het eerste mozaïeksteentje geplakt tijdens NLDoet.

Dit is een voorbeeld van de vele activiteiten, die mevrouw Lancee heeft bedacht en uitgevoerd. Zij activeert op een pedagogisch verantwoorde wijze haar bewoners, met koken, taarten bakken, werken met maxi i-pads en het maken van keramiek.

Op die manier wordt geprobeerd alle zintuigen van de bewoners te prikkelen. Zij activeert ook familieleden zodat zij kunnen ervaren wat hun vader, moeder of familielid nog kan. Hiermee levert zij een grote bijdrage aan het welzijn van de bewoners en omwonenden van zorgcentrum De Es.

De vide van De Es is in de stijl van de kunstenaar Antoni Gaudi. Mevrouw Lancee zoekt steeds naar nieuwe ideeën en mogelijkheden voor de bewoners. De vide is een goede plaats voor het samenbrengen van de omgeving en de wijk, waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.

Mevrouw Lancee werkt drie dagen per week in De Es, de overige dagen werkt zij vol passie met klei in haar eigen atelier, hetgeen uiteindelijk leidt tot vele keramische vormen. Ook geeft zij workshops en cursussen.

Nissewaardpenning
De Nissewaardpenning is bedoeld voor mensen die zich op een bijzondere wijze voor de gemeente Nissewaard en haar inwoners verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat hierbij vooral om mensen die op de één of andere manier klaarstaan voor de medemens en de gemeenschapszin bevorderen. Dit kunnen zowel vrijwilligers als professionals zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op